Bíbor-Fehér FOTÓ

VHS digitalizálás

Videofelvételek DVD lemezre mentése

Milyen jó nosztalgiázni egy sok évvel ezelőtti esküvőn, vagy a gyerekkor emlékein. Ha ezekről videofelvételek is vannak akkor külön öröm és boldogság a visszanézésük. De ...

a videokazetták sem örök életűek:

Sajnos a videokazetták állapota nem tartós annyira mint szeretnénk.

- Azonban sokkal nagyobb gondot okoz, hogy a 80-as 90-es évek videokazetta lejátszói lassan tönkremennek, újat már évek óta nem gyártanak és nem lehet kapni. Így a felvételek ha épek is, nincs mivel visszanézni őket.

- A szalagok sérülékenyek. A leggyakoribb hiba, hogy a régi lejátszók egyszerűen begyűrik a szalagot. A rossz tárolási körülmények miatt penészedésre hajlamosak. A sokat használtak megnyúlnak.

Célszerű a régi VHS kazettákat egy megbízhatóbb adathordozóra, DVD lemezre menteni.


Milyen formátumban digitalizáljuk a kazettákat?

A kazetták DVD formátumban, DVD lemezre készülnek. Ezek bármelyik asztali dvd lejátszón vagy számítógépen megnézhetőek.

Egy DVD lemezre egy órányi anyag/felvétel kerül.

 

Milyen kazettákat tudunk digitalizálni:

- VHS

- VHS-C

- Mini DV

- 8 mm videokazetta

A videokazetták/kamerakazetták digitalizálásának a menete:

Hozd el hozzánk a kazettát és a többi a mi dolgunk! 3-4  munkanap alatt elkészül a digitalizálás, amit az üzletünkben átvehetsz.

Ha van külön kérésed, például:

- Nem kell az egész kazettát digitalizálni, csak egy részét. Ha be tudod állítani oda ahonnan kezdődik az a rész amit digitalizálni kell, akkor tekerd oda és onnan kezdjük a felvételt.
Ha nem tudod beállítani, akkor mi megkeressük. Csak azt kell tudnod pontosan mit szeretnél felvetetni és ezt nagyjából a szalag melyik részén találjuk.

- Van két kazettád összesen egy órányi felvétellel, például az egyiken 20 perc a másikon 38 perc, akkor azt kérheted egy DVD lemezre.

- Kérdezz bátran, segítünk!

Amit nem digitalizálunk: a tévéből felvett filmek, műsorok. Ezek ugyanis szerzői jogvédelem alá esnek. A digitalizálásuk törvénysértés lenne. Így amennyiben ilyen felvétel is van a kazettádon, akkor azt a részt kihagyjuk.